Поділитись:

Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)

П'ятниця, 30 грудня 2022, 17:44
Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)

У п'ятницю, 30 грудня, відбулося вселення чотириліток та дволіток риби до Кричевичівського водосховища у селі Кричевичі Ковельського району.

Вселення здійснювалося за рахунок коштів користувача водних біоресурсів відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми, повідомив рибоохоронний патруль Волині.

До водосховища вселили 2 468 кілограмів чотириліток та дволіток риби:

  • 2 700 екземплярів (1 377 кг) білого товстолоба,
  • 350 екземплярів (770 кг) коропа,
  • 250 екземплярів (132,5 кг) білого амура,
  • 410 екземплярів (188,6 кг) товстолоба строкатого.

Вага одного екземпляра становила від 0,5 до 2,5 кілограмів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, Держпродспоживслужби у Волинській області, Колодяжненської сільської ради та громадської організації «Риболовний клуб "Кричевичі"».

«Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Крім того, товстолоб та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: 067 360 78 40.

Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото)Коропи, товстолоби, амури: на Ковельщині до водосховища випустили 2,5 тонни риби (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів