Поділитись:

До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)

Середа, 16 листопада 2022, 17:09
До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)

На Волині до Ковельського водосховища випустили понад пів тонни дволіток риби: коропів, карасів та білих амурів.

Про це повідомив Волинський рибоохоронний патруль.

У вівторок, 15 листопада, відбулося зариблення Ковельського водосховища, що розташоване на річці Турія у Ковелі на території Волинської області.

Вселення здійснювалось коштом Ковельської міської ради.

«Захід провели з метою відтворення популяцій цінних видів риб та біологічної меліорації від заростання вищої водяної рослинності», – зазначили у рибпатрулі.

До водосховища випустили 569,6 кг дволіток риби:

  • 268 кг (1 449 екз.) коропа, середньою вагою 185 грамів/екз;
  • 226 кг (2 826 екз.) карася сріблястого, середньою вагою 80 грамів/екз;
  • 75,6 кг (280 екз.) білого амура, середньою вагою 270 грамів/екз.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління капітального будівництва та ЖКГ Виконавчого комітету Ковельської міськради, відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради, активісти та громадськість.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився, тому штучне зариблення є одним зі способів вирішити ці проблеми», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото) 

Надрукувати
мітки:
коментарів