Поділитись:

Луцький Центр допомоги переселенцям змінив графік роботи (відео)

Середа, 11 січня 2023, 22:05
Луцький Центр допомоги переселенцям змінив графік роботи (відео)

У Луцьку з нового року змінився графік роботи в центрі взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям.

Нині він працює три дні на тиждень, – розповіла Суспільному керівниця міського управління соцслужб Ліна Галан.

Раніше центр працював щобудня. Скорочення робочих днів, пов’язане зі зменшенням кількості переселенців на Волині.

Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям, що розташований у приміщенні відділу реєстрації актів цивільного стану, відтепер працює у понеділок, середу та четвер з 9:00 до 17:00.

«Побачимо, протестуємо. Ми намагалися підготувати до зими людей дуже активно, коли вони потребували теплого одягу, зміни сезонного одягу. Зараз бачимо спад в банку одягу», – говорить Ліна Галан.

В центрі взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям у Луцьку працює Марина Бурнишева з міста Оріхів Запорізької області. Жінка збирає продуктові набори, для переселенців. Каже: у центрі є дитяче харчування та підгузки, міжсезонний одяг для всієї родини, постіль, ковдри.

Луцький Центр допомоги переселенцям змінив графік роботи (відео) 

«Зазвичай беруть найнеобхідніше, тому що усі збираються додому. Люди вважають, що це на певний час і вони скоро поїдуть додому. Ті, хто не перший місяць в Луцьку, то беруть якусь шторку на вікно, якусь скатертину на стіл», – говорить волонтерка.

Переселенка із Херсонщини Ірина Дуденко на Волині разом з дітьми живе із серпня. До центру допомоги прийшла, аби отримати зимовий одяг для дітей. Розповідає, що в окупації в неї залишились батьки та родичі.

Луцький Центр допомоги переселенцям змінив графік роботи (відео) 

«Нині ситуація там важка, Херсонщину постійно обстрілюють», – говорить жінка.

Зі слів Ліни Галан, продовж десятьох місяців роботи понад 23 тисячі переселенців отримали допомогу в Центрі взаємопідтримки, серед них п'ять з половиною тисяч дітей.

Від початку 2023-го року на Волинь приїхали майже 100 людей з областей, де тривають бої, усього область прийняла 76 тисяч переселенців, розповіла директорка обласного департаменту соцзахисту населення Оксана Гобод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів