До України найближчим часом прибуде ще 5000 терміналів Starlink

Неділя, 08 січня 2023, 00:10

Україна невдовзі отримає від партнерів ще близько 5000 тисяч терміналів Starlink. З них більшість буде направлено військовим.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі національного телемарафону, – повідомляє РБК-Україна.

Зі слів Михайла Федорова, всього з початку повномасштабного вторгнення в Україну було завезено 25 тисяч терміналів Starlink. Їх було направлено військовим, медикам, енергетикам, державним установам.

«На жаль, держава не рухається за Agile, коли швидко може адаптуватися під зміни. Тому всі Starlink – на сьогодні ми 25 тисяч десь отримали і отримаємо ще 4-5 тисяч – все це ми закупили завдяки донорській допомозі інших держав», – зазначив Федоров.

Міністр розповів, що веде комунікацію з Ілоном Маском. Вони працюють над тим, щоб його компанія змогла забезпечити необхідну кількість старлінків, оскільки у світі спостерігається їх дефіцит.

Федоров розповів, що Мінцифра отримує «спецціну» на Starlink. Вона є нижчою, ніж для приватних користувачів. Окрім цього, за кожну партію терміналів сплачується абонплата за 3−6−9 місяців наперед.

«Безкоштовно ми нічого не отримуємо», – зазначив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: