Поділитись:

Супутниковий інтернет Starlink незабаром з’явиться в Азербайджані

Понеділок, 02 січня 2023, 01:25
Супутниковий інтернет Starlink незабаром з’явиться в Азербайджані

За повідомленнями місцевого видання Turan, американська компанія Starlink, яка надає послуги інтернет-доступу через власні телекомунікаційні супутники, 1 листопада зареєструвала дочірнє підприємство в Азербайджані. За даними Державного реєстру комерційних юридичних осіб Азербайджану, офіс ТОВ Starlink Azerbaijan розташований в Azure Business Center в Баку.

Керівником нового підрозділу вказано директора з бізнес-операцій Starlink в SpaceX Лорен Дрейєр (Lauren Dreyer). Згідно з наявними даними, американська компанія планує почати надавати послуги супутникового інтернету в Азербайджані наступного року. Точні терміни запуску Starlink у країні не озвучуються, оскільки для цього американській компанії необхідно отримати дозвіл галузевих регуляторів. Попри це, Starlink Azerbaijan вже приймає замовлення та депозит у розмірі $99, необхідний для оформлення замовлення.

Starlink надає послуги широкосмугового доступу в інтернет в різних країнах світу. Президент НВК «Інтернет-форум Азербайджану» Осман Гюндуз позитивно оцінює появу Starlink в Азербайджані як альтернативне джерело виходу до інтернету. У розмові з ІА Turan він зазначив, що досвід України та інших країн підтвердив, що Starlink є незамінним у кризових ситуаціях. А у випадку з Азербайджаном його послуги можуть стати в пригоді на звільнених від окупації територіях як у цивільних, так і військових цілях.

В цей час орбітальне угрупування супутників компанії налічує понад 3 тис. апаратів. Раніше цього тижня Starlink доставила до космічного простору першу партію супутників Starlink другого покоління, які здатні обробляти більше трафіку та дозволять клієнтам встановлювати з’єднання безпосередньо зі смартфоном. Цього місяця Федеральна комісія зв’язку (FCC) США дозволила SpaceX вивести на орбіту ще 7,5 тис. супутників Starlink другого покоління, хоча компанія має намір відправити в космічний простір до 30 тис. таких апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів