Поділитись:

Ковельщину затоплює талою водою: що кажуть рятувальники (відео)

П'ятниця, 06 січня 2023, 23:00
Ковельщину затоплює талою водою: що кажуть рятувальники (відео)

Волинь через аномально теплу зиму продовжує затоплювати талою водою. Так, на Ковельщині рятувальники кілька разів виїжджали на ліквідацію наслідків підтоплень.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Волинь продовжує підтоплювати. Знову на Ковельщині талі води затопили людські присадибні ділянки. Рятувальники продовжують боротися із наслідками аномально теплої зими.

Як розповів начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров, взагалі рятувальники здійснювали відкачування води в північних районах нашого краю – на Ратнівщині і в Камінь-Каширську. 

«Сьогодні (6 січня, – ред.) відкачують воду у Любомльській громаді. Це присадибні ділянки переважно. Це поодинокі випадки», – зазначив він.

Так, 5 січня на Ковельщині волинянам позаливало присадибні ділянки – рятувальники відкачали близько 250 тонн талої води.

Чималої шкоди талі води завдали і комунальним установам: у селі Соловичі Ковельського району відбулося підтоплення підвалу у закладі дошкільної освіти. У Ковелі, смт Шацьку, Нововолинську та Володимирі вода завдала шкоди житловим будинкам, підвалам та присадибним ділянкам. До робіт з ліквідації наслідків негоди залучали кілька десятків одиниць техніки.

Разом із тим рятувальники кажуть: ситуація контрольована – працівники ДСНС вчасно надають волинянам необхідну допомогу. 

«Немає там таких критичних моментів. Фактично, це один-два виїзди на добу. Це вчора трохи дощі пішли, то трохи почало підтоплювати. А так – не було нічого», – розповів Володимир Нестеров.

Загалом синоптики надалі прогнозують похолодання. Тому підтоплень буде менше. Так, за даними метеорологині Наталії Діденко, 7 січня в Україну заходить справжнє морозне повітря. У південній частині та на заході України – 0-5 градусів морозу. Морози пройдуть Україною, особливо східною, північною частинами та центром, а вже 13-14 січня поступляться теплішому повітрю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів