Поділитись:

Мобілізація в РФ не припинялася, – естонська розвідка

П'ятниця, 06 січня 2023, 17:39

Естонська розвідка вважає, що РФ справді готується оголосити нову хвилю мобілізації після православного Різдва, але фактично цей процес не припинявся і після формального завершення першої хвилі.

Про це розповів керівник центру розвідки Збройних сил Естонії полковник Марго Гросберг, інформує «Українська правда» з посиланням на ERR.

За його словами, є ознаки того, що в деяких регіонах приготування до «другої хвилі» вже відбуваються – так, наприклад, відомо, що у Краснодарському краї типографії надійшло замовлення на друк 5000 повісток.

«Наступного тижня з’явиться ясність, чи почнеться ця друга хвиля мобілізації і як це буде відбуватися», – зазначив Гросберг. 

Він зауважив, що, всупереч поширеним уявленням, процес мобілізації не зупинявся і після заявленого завершення першої хвилі – за винятком регіонів, де військкоматам вдалося зібрати стільки людей, скільки планувалося. Ці близько 300 тисяч резервістів вже пройшли або ще проходять підготовку та в подальші 1-2,5 місяці будуть перекинуті до кордонів з Україною або безпосередньо на фронт. Якщо з другою хвилею підхід буде подібним, нові призвані опиняться на фронті орієнтовно у березні-квітні. 

Полковник прокоментував також пропозицію різдвяного «перемир’я» від Путіна, зазначивши, що розвідка Естонії вбачає у цьому інформаційно-психологічну операцію. 

«Росія намагається продемонструвати свою щедрість і готовність до миру, але реальна мета цього "миру" – лише виграти час і перегрупувати сили», – запевнив він.

Нагадаємо: Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів