Поділитись:

«Хороших сценаріїв для Росії немає», – начальник штабу ОЗСП «Любарт» Андрій Дяченко (відео)

Четвер, 05 січня 2023, 21:50
«Хороших сценаріїв для Росії немає», – начальник штабу ОЗСП «Любарт» Андрій Дяченко (відео)

ГУР та Генштаб повідомляють про можливу нову хвилю мобілізації у росії.

Про те скільки орієнтовно солдат може зібрати рф вже озвучував у ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський. А чи зможе насправді зібрати та забезпечити нову хвилю мобілізованих росія у новому випуску програми «Прайм-Тайм» розповів начальник штабу загону спецпризначення «Любарт» Андрій Дяченко.

Військовий зауважив, що варто розділяти поняття «зібрати велике військо солдат» і «безпосередньо залучити їх до війни в Україні»,  адже в число військових входять і ті, що несуть службу на Тихоокеанських флотиліях, в Мурманьску та інших місцях. Як відомо, ці бази налічують наразі лише 20-25% особового складу, решта воює в Україні. Тому 100% мобілізованих та призваних військових не зможуть відправити на поле бою до нашої країни.

Зі слів Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, мобілізаційний резерв росії складає близько 1,5 млн людей, але це у випадку сценарію, коли росія повністю йде у ва-банк.

«Я думаю, що масштаби будуть менш скромні: вони зроблять другу хвилю часткової мобілізації, можливо, навіть її не анонсують, по факту зроблять. Знову ще десь наловлять 200 000 бідолах, яких розведуть дешевими пропагандистськими роликами про «Жигуль дідуся, який не можна продати». Тобто, вони ще наловлять їх, ще пришлють, ще продовжать агонію путінського режиму на 3-4 місяці. Мені здається, що б вони не робили, це все просто продовжує агонію путіна. Хороших якихось сценаріїв виходу з цієї війни у 2023 році я не бачу», – каже Андрій Дяченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів