Поділитись:

Путін доручив Шойгу ввести «різдвяне перемир'я» на фронті: як відреагували в ОП

Четвер, 05 січня 2023, 18:39
Путін доручив Шойгу ввести  «різдвяне перемир'я» на фронті: як відреагували в ОП

Президент росії Володимир Путін доручив міністру оборону Сергію Шойгу ввести «режим припинення вогню» по всій лінії зіткнення в Україні  6 і 7 січня.

Про це повідомляють російські пропагандистські медіа, – пише Громадське.

Таке «різдвяне перемир'я» Росія хоче ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня (за московським часом). За Києвом це з 11:00 6 січня до 23:00 7 січня.

 В Офісі президента України у відповідь на оголошення росією про «припинення вогню» наголосили, що Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить рф, а знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території.

«рф має залишити окуповані території — лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я». Лицемірство залиште собі», — написав радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Перед тим московський патріарх кирило закликав припинити вогонь з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб «православні люди могли відвідати богослужіння на Святвечір і в день Різдва Христового».

Натомість в Офісі президента України назвали цю пропозицію «цинічною пасткою та елементом пропаганди».

«РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації рф. Тому заява РПЦ про "різдвяне перемир'я" — цинічна пастка й елемент пропаганди», — написав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів