Поділитись:

На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)

Середа, 04 січня 2023, 10:25
На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)

Звірівські господині дві доби готували різдвяні страви для односельців, які воюють на Донецькому та Харківському напрямках.

Про це повідомила пресслужба Підгайцівської громади.

Вночі пакунки зі святковими наїдками вирушили до семи військовослужбовців зі Звірова, які боронять Україну у гарячих точках фронту, за маршрутом.

У селі волонтерять від початку війни спершу долучалися до різноманітних зборів, проводили на подвір'ї церкви благодійний ярмарок у підтримку ЗСУ, а останнім часом об'єдналися навколо місцевого волонтера Юрія Ойцюся. Він і запропонував організувати збір коштів та продуктів, аби підготувати черговий вантаж до Різдва.

Кутя, млинці та вареники, олів’є та вінегрет, печені стегенця та капуста, зрази з м’ясом, м’ясна печеня, пиріжки та печиво – більше ніж 12 різноманітних страв підготували місцеві мешканки для військових.

Сили розподілили так: одні куховарили гуртом на кухні шкільної їдальні, інші місили тісто і випікали пиріжки з різноманітними начинками вдома та приносили у пункт збору.

Додали ще консервації, чай та каву – все для того, аби порадувати солдатів та додати домашнього затишку там, далеко від дому.

На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото)На Волині кутю та різдвяні гостинці для односельців на передову готували усім селом (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 жовтня 2023
02 липня 2023
03 червня 2023
23 травня 2023
10 травня 2023
09 травня 2023
03 травня 2023
24 квітня 2023
19 квітня 2023
18 квітня 2023
19:10