Поділитись:

Наступна ракетна атака ворога може бути потужнішою – ЗСУ

Четвер, 29 грудня 2022, 23:34
Наступна ракетна атака ворога може бути потужнішою – ЗСУ

Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Щодо ракет, то наступний удар може бути більш масованим, ніж 29 грудня. Водночас стоїть питання: скільки крилатих ракет ворог буде готовий випустити, адже носіїв він має достатньо. 

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону, пише ТСН.

«Зрозуміло, що Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Якщо йдеться про такі літаки, що нещодавно були в них на виставці, такі як СУ-55 чи СУ-57, то щоб поставити до строю велику кількість таких повітряних машин, потрібно багато часу. СУ-35, які у росіян є сьогодні, це літаки, які вони випускають серійно. Вони вже були не раз цілями для нашої протиповітряної оборони», – зазначив Ігнат.

Щодо нарощування сил для наступної атаки речник Повітряних сил ЗСУ повідомив, що все залежатиме від кількості наявних у ворога ракет.

«Ми бачимо, що була досить тривала перерва – ворог готувався, накопичував ракети, тож маємо сьогодні таку масовану атаку. Сьогодні збито 54 крилаті ракети з 69-ти. З тих ракет є такі, що не є досяжними для нашої ППО. З ракет «Калібр», Х-101, Х-555 збито доволі непоганий відсоток. Можна відзначити сьогодні вчергове успішну роботу ППО», – додав він.

За словами речника, після «бавовни» на аеродромі «Енгельс» в Росії ворог перебазував свою стратегічну авіацію на інші аеродроми, які можуть її приймати й обслуговувати.

«Такий літак як ТУ-95 потребує до себе певної уваги, злітно-посадкових смуг тощо. Все це просто збільшить час їхнього підльоту до районів пуску», – зазначив він.

Ігнат повідомив, що росіяни випустили на сьогодні 13 літаків, які мають по 8 підвісок. За його словами, наступний ракетний удар може бути більшої кількості, ніж окупанти зробили сьогодні. З його спів, питання в тому, скільки вони готові на даний час витратити тих самих крилатих ракет. Носіїв у них достатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
07:20
10 квітня 2024