Поділитись:

Росіяни знову обстріляли ракетами Україну: яка ситуація по областях

Четвер, 29 грудня 2022, 11:50
Росіяни знову обстріляли ракетами Україну: яка ситуація по областях

Росія зранку у четвер, 29 грудня, вкотре обстріляла Україну ракетами.

Повітряну тривогу оголосили вранці у всіх регіонах України. Командування Повітряних сил зазначило, що Росія атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів.

«Противник продовжує ракетний терор проти мирних громадян України. Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктам енергетичної інфраструктури нашої країни. За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети», – повідомив Головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Київ

Мер столиці Віталій Кличко підтвердив кілька вибухів у столиці.  Уламки ракети пошкодили будинок в Дарницькому районі Києва. У Києві можуть бути перебої зі світлом, мер радить зарядити телефони та інші пристрої, а також зробити запас води.

Харківська область

Окупанти б'ють по Харкову та області. В Харкові пролунала серія вибухів, за попередніми даними, є прильоти в Слобідському районі

«У місті є серія вибухів. Попередньо – прильоти до Слобідського району. За якими об'єктами били та чи є постраждалі – інформація поки що уточнюється», – написав мер міста Ігор Терехов.

Львів 

У Львові повідомили про вибухи. Мер Львова Садовий згодом підтвердив

Сумська область

Підрозділи ППО ліквідували російську ракету над Сумщиною.

Полтавська область

У Полтавській області під час повітряної тривоги пролунали вибухи. У регіоні працює протиповітряна оборона.  

Миколаївська область

Українські сили протиповітряної оборони (ППО) збили п'ять російських ракет над Чорним морем у Миколаївській області. Про це повідомив очільник ОВА в Миколаївській області Віталій Кім.

«Збили 3 ракети над морем у нас», - написав він, після чого додав: «Ще мінус 2. Красунчики».

Одеська область

Під час масованої ракетної атаки РФ по Україні в Одеській області було чутно низку вибухів. В Одеському районі видно дим.

«Уламки крилатої ракети потрапили у житловий будинок. Наслідки уточнюються», – написав Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів