Поділитись:

Люди не покидали рідного міста: луцькі волонтери показали, як живе деокупований Херсон (відео)

Четвер, 29 грудня 2022, 16:30

Понад 8 місяців у суцільній окупації ворога. Таке пекло довелось пережити мешканцям Херсону. Після героїчного звільнення міста люди все ще оговтуються від окупації. Аби подарувати їм трішки більше новорічного настрою, волонтери з Луцька привезли їм сімейні пакунки та смаколики для малечі.

Зруйновані домівки, розтрощені автівки та життя під обстрілами – такі жахаючі наслідки ворожої окупації міста. Переважна більшість місцевих від початку війни не покидали Херсону. З першого дня окупації жила тут і пані Валентина. Жінка розповідає – окупанти тут були всюди. Місцеві намагалися з ними не перетинатися, не спілкуватися. Робили свої справи, ходили на закупи – і швидко верталися додому, ідеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Те, що воїни ЗСУ звільнять їх місто, люди тут ані секунди не сумнівались. Й коли це врешті сталось, зізнаються, сліз було неможливо стримати. 

«Від радості плакали всі. Всі плакали, танцювали… Слава Богу, що звільнили. Хлопцям дай, Боже, здоров'я. Ми віримо в перемогу. Буду зустрічати своїх синів і внуків назад», – емоційно ділиться пані Валентина. 

 

Відколи місто звільнили українські захисники, тут стало навіть вільніше дихати, розповідають мешканці. І хоч ворог продовжує обстрілювати Херсон, нескорені люди залишаються вдома і вірять у перемогу України. 

 

 

Напередодні Нового року команда Громадянського Руху «Свідомі» здійснила чергову волонтерську поїздку з гуманітарним вантажем. В рамках цієї поїздки волонтери Тарас Шкітер та Михайло Наход привезли з Луцька новорічні подарунки місцевим дітлахам. 

Крім цього, волонтери привезли до Херсону сімейні пакунки, які команда сформувала спільно з американськими партнерами Global Empowerment Mission. 

 

 

Тим часом мешканці Херсону й досі потерпають від систематичних обстрілів. Та попри це люди зізнаються – Новий Рік однозначно принесе диво, а найзаповітніші мрії обов'язково здійсняться. Мрія тут в людей у всіх лише одна: щоб війна швидше закінчилася нашою перемогою. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів