Поділитись:

У Швеції подружжя збирає гроші, щоб викупити права на пісню «Last Christmas» та заборонити її

Вівторок, 27 грудня 2022, 23:19

У Швеції подружжя Томас та Ханна Мазетті настільки сильно ненавидить пісню «Last Christmas» гурту Wham!, що зібрало в Інтернеті понад 60 тисяч доларів (понад 2 мільйони гривень), щоб викупити права на неї і більше ніколи її не чути. 

Про це пише Суспільне.

Подружжю знадобиться ще від 15 до 25 мільйонів доларів. Нині права на «Last Christmas» належать компанії Warner Chappell Music UK.

Якщо це таки вдасться, вони мають намір захоронити майстер-запис у фінському полігоні ядерних відходів, «де він буде лежати щонайменше два мільйони років». Наразі 327 осіб долучились ініціативи подружжя.

За словами Ханни, її ненависть до цієї пісні почалася 13 років тому, коли вона працювала в кафе в Оксфорді, де постійно крутили цю пісню на повторі.

«Спеціально до різдвяного сезону мій бос записав диск зі святковим плейлистом. Він зрідка приходив до кафе, і тому геть не розумів агонію свого персоналу, який конав, чуючи Last Christmas по 111 раз за день», – розповіла Ханна.

Минулого року вона говорила з друзями про те, як сильно все ще не любить цю пісню і скільки б вона заплатила, щоб більше ніколи її не чути, що надихнуло на проведення збору коштів в Інтернеті.

«Мені шкода, але так має бути, — додає жінка. — Ми не ненавидимо Wham!, але ми ненавидимо цю пісню. Це тому, що її крутять 5,000 разів на день, але ми відчуваємо, що потрібно щось зробити, щоб підтримати людей, які страждають так само, як і ми».

Подружжя додає, що люди, які люблять слухати цю пісню — їхні вороги. І взагалі — існують й інші пісні, які варто було б зняти з ефіру, наприклад, «All I Want For Christmas» Мераї Кері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів