Поділитись:

У Білорусі засудили двох ковельчан, яких звинуватили в «агентурній діяльності»

Понеділок, 26 грудня 2022, 19:10
У Білорусі засудили двох ковельчан, яких звинуватили в «агентурній діяльності»

Двох волинян Михайла Столярчука та Дмитра Гудіка засудили та посадили у білоруську в’язницю. Чоловіки вже пробули майже рік за гратами.

Затримання відбулося напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну у Брестській області 22 лютого цього року.  Чоловіки працювали водієм та кондуктором рейсового автобуса Львів-Брест.

Заїхавши на білоруський пункт пропуску «Мокрани» в салон зайшли невідомі люди, вивели їх і повезли в невідомому напрямку. Далі вони опинилися у кайданках у стінах білоруського КДБ. Білоруські силовики звинуватили волинян у шпіонажі та «агентурній діяльності» на СБУ.

Про це навіть зняли цілий фільм. 

«Одразу три українці затримали в пункті пропуску «Мокрани». Екіпаж рейсового автобуса Львів-Брест працював з 2018 року. І крім пасажирів возив із білорусі контрабанду. Декілька років тому вони зі своїм незаконним вантажем попалися СБУ, але покарання не понесли. Взамін вимагалося знімати військову техніку в білорусі і передавати українській стороні»,– йдеться у відео.

Цікаво те, що це сталося перед самим російським вторгненням. Коли волинян затримали рідні не знали, що трапилося. Лише через знайомих вони дізналися, що їх рідних затримали працівники білоруського КДБ й утримують у СІЗО №7 міста Бреста.

Журналісти телеканалу «КонкурентTV» зв'язались із родиною затриманих. Деталі – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів