Поділитись:

«Каруселі» в Білорусі влаштовують, щоб тримати Україну в напрузі, – ГУР

Субота, 24 грудня 2022, 15:52
«Каруселі» в Білорусі влаштовують, щоб тримати Україну в напрузі, – ГУР

фото ілюстративне

Хоча загроза відновлення російського вторгнення з північного кордону України з Білоруссю не є неминучою, її все ж таки не можна виключати.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times, – пише Українська правда.

«Було б неправильно скидати з рахунків таку можливість, але також неправильно казати, що у нас є якісь дані, які підтверджують існування цієї загрози», – зазначив він.

Проте, зауважив начальник ГУР, жодні розвіддані не вказують на безпосередню загрозу з боку Білорусі.

З його слів, російські війська не вишикувані в штурмові з'єднання. Навчальні табори для російських солдатів заповнені нещодавно мобілізованими цивільними особами, які після проходження навчання відправляються воювати в Донбас на сході України. Водночас на навчальних полігонах не вистачає бронетехніки в справному стані для проведення атаки.

Російські військові намагаються підняти тривогу в українській армії, вантажачи солдатів у потяги, які рухаються в бік кордону Білорусі з Україною. Радянський Союз використовував подібну тактику під час Другої світової війни, відправляючи солдатів у даремні поїздки на поїздах для імітації нападу або відступу.

Так, у Білорусі один поїзд із російськими солдатами нещодавно зупинився на пів дня біля кордону з Україною, а потім повернувся назад з усіма солдатами на борту, – розповів Буданов, назвавши таку тактику імітації «каруселлю».

Так само, зі слів глави ГУР, прикордонні артилерійські обстріли росією Сумської та Харківської областей північно-східної України, унаслідок яких загинули і дістали поранення десятки людей, не є передвісником безпосередньої загрози повторного вторгнення.

На цю мить російські військові підрозділи не мають уданих угруповань для нападу і сформувати їх за один день просто неможливо, – зазначив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів