Поділитись:

Показали, як виглядає зима на Марсі (відео)

Вівторок, 27 грудня 2022, 02:10
Показали, як виглядає зима на Марсі (відео)

У головному центрі  NASA показали, як виглядає зимовий період на планеті Марс.

Про це пише Українська правда.Життя.

У відео фахівці лабораторії реактивного руху у Каліфорнії розповіли, що зима на Червоній планеті може бути схожою на зиму на Землі/

«У певних місцях на Марсі можна знайти водяний лід, такий же, як на Землі»», – каже вчений Сільвен Пікекс.

На Червоній планеті також є сухий лід, тверда форма вуглекислого газу (CO2). Замість того, щоб танути, як водяний лід, CO2-лід сублімується.

Показали, як виглядає зима на Марсі (відео)

Коли цей матеріал перетворюється з твердого на газоподібний, він створює дивовижні ландшафти.

Показали, як виглядає зима на Марсі (відео) 

«Наприклад, ми бачимо павукоподібні об’єкти, віяла, гейзери, плями далматинця, смажені яйця і і інші унікальні об’єкти, які складно зрозуміти, але які є прекрасними та унікальними для Марса», –говорить Пікекс.

Кристали льоду падають на Марс, як сніг на Землю. Іній також покриває деякі місця на Марсі. Посадкові апарати NASA зробили зображення крижаної води в 1970-х роках, а нещодавно космічний корабель і орбітальний апарат спостерігали так званий мороз CO2.

«Мороз-CO2 – це те, чого ми не маємо на Землі. Там, де є CO2 лід, надзвичайно холодно, приблизно –190 градусів за Фаренгейтом (майже 88°C) », – каже Пікекс.

Утім, жодна частина Марса не отримує більше ніж кілька футів (пів кілограма) снігу, більша частина якого випадає на дуже плоских ділянках. Це означає, що снігових заметів на планеті не буває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів