Поділитись:

Байден підписав оборонний бюджет із $800 мільйонами допомоги для України

Субота, 24 грудня 2022, 06:15
Байден підписав оборонний бюджет із $800 мільйонами допомоги для України

Президент США Джо Байден  підписав закон, який виділяє фінансування на потреби національної оборони США і який передбачає, в тому числі $800 мільйонів оборонної допомоги для України.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому, оприлюдненій у п’ятницю, передає Укрінформ.

Документ передбачає асигнування для Міноборони, програм національної безпеки Міненергетики США, а також для Державного департаменту, Міністерства внутрішньої безпеки та розвідувального співтовариства.

За словами президента США, закон серед іншого «включає важливі повноваження для підтримки національної оборони країни, закордонних справ і внутрішньої безпеки».

Як зауважили у цьому зв’язку в Пентагоні, новий оборонний бюджет також передбачає фінансування Європейської ініціативи стримування та Ініціативи сприяння безпеці України.

«Він (закон) передбачає виділення (для України – ред.) $800 мільйонів у 2023 фінансовому році, що на $500 мільйонів перевищує початковий бюджетний запит»,- зазначили в оборонному відомстві США.

Крім того, в документі передбачається виділення $6 мільярдів на Європейську ініціативу стримування. Ця програма була започаткована в 2014 році після спроби рф анексувати Крим.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сенат США затвердив проєкт державного бюджету, який містить майже $45 мільярдів фінансування на допомогу Україні та союзникам США в умовах агресії рф у Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів