Поділитись:

Про що говорив Зеленський у Конгресі: п'ять ключових тез

Четвер, 22 грудня 2022, 07:10

Під час промови президента України Володимира Зеленського, який дякував за допомогу та закликав і надалі діяти проти агресії росії спільно, Конгрес Сполучених Штатів 21 раз аплодував стоячи.

Про це пише Українська правда. 

Зеленський подякував американському народу за підтримку. А також звернувся із закликом про підтримку, розповів, в яких умовах живуть українці під час повномасштабного вторгнення росії.

5 ключових тез із його промови перед Конгресом:

  • Зеленський закликав до продовження фінансової підтримки з боку США, звертаючись до Конгресу: «Ваші гроші – це не благодійність. Це інвестиції у глобальну безпеку і демократію, якими ми розпоряджаємося найбільш відповідально». 
  • Він також закликав членів Конгресу посилити санкції проти росії та «притягнути до відповідальності терористів за агресію». Він зазначив, що Президент США Джо Байден підтримав його мирний план з 10 пунктів, але додав, що кожен член Конгресу може допомогти в реалізації.
  • Росіяни «використовують все» проти українських міст, таких як Бахмут, але Україна «тримає оборону і ніколи не здасться», сказав Зеленський під бурхливі оплески.  «Минулого року там, у Бахмуті, проживало 70 000 людей... Зараз там залишилося лише кілька цивільних. Кожен сантиметр цієї землі просякнутий кров'ю... Донбас кілька разів переходив з рук у руки в запеклих і навіть рукопашних боях. Але український Донбас стоїть», – сказав він.
  • Зеленський заявив, що українці святкуватимуть Різдво цього року, незважаючи на звірства війни: «Навіть якщо не буде електрики, світло нашої віри в себе не згасне».
  • Президент закінчив свою промову, сказавши, що Україна досягне «абсолютної перемоги», повторивши свої слова з початку виступу: «Україна жива і сильна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів