Поділитись:

Українська документалка потрапила у шорт-лист премії «Оскар»

П'ятниця, 23 грудня 2022, 02:58
Українська документалка потрапила у шорт-лист премії «Оскар»

Українська стрічка «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters) потрапила у короткий список премії Оскар в категорію «Документальний повнометражний фільм».

Списки номінантів опублікували на сайті кінопремії 21 грудня. Про це пише Суспільне.

До участі в номінації було усього допущено 144 фільми. До короткого списку увійшло усього 15.

«Будинок зі скалок» — дансько-українсько-шведський документальний фільм 2022 року данського кінорежисера Сімона Леренга Вільмонта.

У стрічці йдеться про те, як на тлі війни на сході Україні невелика група вольових соціальних працівників та працівниць невтомно працює в особливому дитбудинку поблизу лінії фронту та створює такий необхідний безпечний простір для життя дітей, поки державні органи та суди вирішують подальшу долю дитини та її сім'ї.

«Дуже радий за малих героїв фільму, які заслужили на це. За Колю, Єву, Сашу, і Аліну та всіх інших! Дуже щасливий за дорослих героїв — Маргариту Миколаївну і Ольгу Вікторівну — найкращих виховательок!», — написав у Facebook другий режисер стрічки Азад Сафаров.

Номінанти на 95-ту церемонію вручення премії «Оскар» будуть оголошені у вівторок, 24 січня 2023 року, а сама церемонія відбудеться в неділю, 12 березня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів