Поділитись:

В Україні створили військову форму для жінок (фото)

П'ятниця, 23 грудня 2022, 06:28
В Україні створили військову форму для жінок (фото)

В Україні вперше представили експозицію військової жіночої форми та амуніції.

Форму розробили проєктом «arm women now» за міжнародними стандартами і наразі тестують у Збройних силах України.

Про це пише Суспільне.

В Україні створили військову форму для жінок (фото) 

«Станом на зараз ми в режимі «нон-стоп» відшиваємо ці форми і безкоштовно передаємо її жінкам на передову. До кінця цього року вже буде 2 тисячі комплектів форми: нижньої білизни, термобілизни, теплого зимового одягу», — розповіла організаторка заходу та ініціаторка проєкту депутатка Київської міської ради Ірина Никорак.

За її словами, форма, розроблена проєктом «arm women now», враховує жіночу антропометрію тіла: штани і кітель зокрема відрізняється в плечах та грудях, а штати розроблені таким чином, що мають глибшу посадку та подвійну фіксацію на талії.

В Україні створили військову форму для жінок (фото) 

«Ми вважаємо, що кожна захисниця гідна мати зручну форму. Її ефективність як солдата чи офіцера від цього буде вищою та кращою», — додала Никорак.

Військова 112 окремої бригади територіальної оборони Києва Наталя із позивним «Ангел» також прокоментувала окреме виробництво жіночої військової форми і розповіла, як жінки обходилися без такої форми у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ.

В Україні створили військову форму для жінок (фото) 

«Насправді в жіночій формі, броніках, які зроблені спеціальні під нас, це дає нам комфорт, зручність, можливість працювати в будь-яких умовах в комфорті», — зазначила Наталя

Бійчиня розповіла, що на початку війни жінки, що вступали до лав ЗСУ, мусили ходити до кравців і перешивати чоловічу військову форму, аби підігнати її під свій розмір, але це не вирішувало проблеми незручності.

В Україні створили військову форму для жінок (фото) 

«Це має бути жіноча форма і крапка», — підсумувала військова.

Станом на кінець листопада 2022 року в ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок. З яких 41 тисяча — це військовослужбовиці і, відповідно, майже 19 тисяч — це цивільні працівниці.

Уніфікованої жіночої військової форми в Україні наразі немає. Жінкам військовим видають чоловічу форму, білизну, взуття. 18 липня 2022-го Міноборони повідомляло, що у жінок в українській армії зʼявиться уніфікована жіноча військова форма. Її розробкою займаються волонтери.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинула 101 українська жінка-військовослужбовиця, 50 вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

.

Надрукувати
мітки:
коментарів