Волинські енергетики відповіли на звинувачення у порушеннях графіків відключень світла

Четвер, 22 грудня 2022, 11:50

Неточності у роботі, які Держенергонагляд виявив під час перевірки «Волиньобленерго», мають формальний характер та пов‘язані виключно з перехідним періодом застосування графіків погодинних вимкнень.

Про це сказали у «Волиньобленерго», коментуючи звинувачення у порушеннях графіків відключень світла, – пише 12 канал.

Зазначається, що в умовах воєнного стану та наймасштабніших вимушених обмежень енергетики працюють вперше, тому виявлені неточності в роботі є процесом стабілізації та покращення взаємодії між органами державної влади, оператором системи передачі та операторами системи розподілу.

«Виявлені розбіжності в роботі «Волиньобленерго» не стосуються нерівномірного чи несправедливого розподілу електричної енергії, а мають виключно формальний характер та будуть усунуті найближчим часом», – повідомили енергетики.

За інформацією енергетиків, «Волиньобленерго» здійснює відключення 4 год через 4 год, що дозволяє балансувати у межах доведених лімітів та рівномірно розподіляти електричну енергію між споживачами. Також електропостачанням забезпечені усі важливі об‘єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо: Державна інспекція енергетичного нагляду зафіксувала майже дві сотні порушень під час застосування графіків відключень електроенергії. Найбільше порушень виявили у ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго». Найменше порушень зафіксовано в АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: