Поділитись:

Волинські енергетики відповіли на звинувачення у порушеннях графіків відключень світла

Четвер, 22 грудня 2022, 11:50

Неточності у роботі, які Держенергонагляд виявив під час перевірки «Волиньобленерго», мають формальний характер та пов‘язані виключно з перехідним періодом застосування графіків погодинних вимкнень.

Про це сказали у «Волиньобленерго», коментуючи звинувачення у порушеннях графіків відключень світла, – пише 12 канал.

Зазначається, що в умовах воєнного стану та наймасштабніших вимушених обмежень енергетики працюють вперше, тому виявлені неточності в роботі є процесом стабілізації та покращення взаємодії між органами державної влади, оператором системи передачі та операторами системи розподілу.

«Виявлені розбіжності в роботі «Волиньобленерго» не стосуються нерівномірного чи несправедливого розподілу електричної енергії, а мають виключно формальний характер та будуть усунуті найближчим часом», – повідомили енергетики.

За інформацією енергетиків, «Волиньобленерго» здійснює відключення 4 год через 4 год, що дозволяє балансувати у межах доведених лімітів та рівномірно розподіляти електричну енергію між споживачами. Також електропостачанням забезпечені усі важливі об‘єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо: Державна інспекція енергетичного нагляду зафіксувала майже дві сотні порушень під час застосування графіків відключень електроенергії. Найбільше порушень виявили у ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго». Найменше порушень зафіксовано в АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
18 січня 2024
12 січня 2024
08 січня 2024
01 грудня 2023
27 листопада 2023
22 листопада 2023
17 листопада 2023