Поділитись:

Ворог може розпочати наступ з Білорусі наприкінці зими, – генерал Ковальчук

Субота, 17 грудня 2022, 15:38
Ворог може розпочати наступ з Білорусі наприкінці зими, – генерал Ковальчук

Наступ ворожих військ з території Білорусі може розпочатися наприкінці лютого наступного року.

Про це в інтерв’ю Sky News розповів командувач Оперативного командування «Південь», генерал-майор Андрій Ковальчук, передає УНН.

«Ми передбачаємо такі варіанти, такі сценарії, і звичайно, готуємося. Ми передбачаємо, що можуть піти з Білорусі – можливо, на кінець лютого, можливо, пізніше», – сказав він в інтерв’ю.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи планують росіяни наступати з території Білорусі, Ковальчук відповів:

«Я вважаю, що путін це обдумує, ми не можемо відкидати такі варіанти. Ми маємо бути до цього готові... Сьогодні має бути чітка наша позиція та позиція наших партнерів про те, що якщо путін дозволить собі повну мобілізацію, то партнери готові надати всі сили і засоби для зупинки вже не 300-тисячної армії, а мільйонної армії».

Ковальчук додав, що вірить у те, що війну вдасться повністю завершити з поверненням усіх українських територій у наступному році.

«Я хотів би, щоб ми в цьому році поставили крапку на всіх питаннях. Але я вірю, що в наступному році ми все ж таки доведемо все до логічного завершення і переможемо», – сказав генерал.

Нагадаємо: генерал-майор Андрій Ковальчук – уродженець волинського села Щитинь, що на Любешівщині. Він був одним з тих, хто командував військами, які визволяли Херсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів