Поділитись:

У Луцьку створюють прикраси для головних ялинок міста: якими вони будуть (відео)

Субота, 17 грудня 2022, 09:04

У Луцькій художній школі учні та вчителі виготовляють прикраси патріотичної тематики в національних кольорах для ялинкового тріо на Театральному майдані. Прикрасами ручної роботи оздоблять ялинки до новорічно-різдвяних свят.

Про це розповіла директорка міського департаменту культури Тетяна Гнатів, – повідомляє Суспільне.

Зі слів Тетяни Гнатів, цього року у Луцьку відмовилися від традиційного прикрашання гірляндами та новорічними іграшками.

Перед початком роботи у школі розробили художньо-мистецьку концепцію, після того почався творчий процес, – говорить виконувачка обов’язків директора Віра Конська. Цього року ялинки в центрі міста прикрашатимуть янголи, зірки, стрічки, які символізують український рушник.

 

«Сам час, зрештою, диктував все, диктував назву, яка з’явилася, – «Ялинка незламності». І диктував кольорову гаму, і символіку. Нижній ярус буде оздоблений 12-ма янголами. Янголи символізують як і захист, так і символізують душі тих, хто віддав своє життя за Україну», – каже керівниця закладу.

 

Увесь декор зроблений з оракалу – самоклеючої плівки, яка також має світловідбивні властивості. Викладач художньої школи Андрій Діхтярук розповів, що така плівка має витримати будь-які погодні умови: і дощ, і сніг, і вітер.

«Суть ідеї дуже крута – ми не використовуємо ніяких додаткових підсвіток, ніяких вогнів. Для того, щоб зекономити електроенергію, якої реально бракує зараз. І ці всі речі, які ми робимо, вони покриті світловідбивною плівкою. Це має ввечері створити все-таки ефект свята», – говорить викладач.

 

Жодних коштів з міського бюджету на виготовлення новорічних прикрас не виділяли. Виконувачка обов’язків директора Віра Конська додала: матеріали на новорічне оздоблення надіслали благодійники.

До виготовлення новорічних прикрас, окрім художньої школи, долучилися й інші мистецькі заклади громади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів