Поділитись:

Новий закон про медіа: блогери, повноваження Нацради та онлайн-медіа (відео)

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:46
Новий закон про медіа: блогери, повноваження Нацради та онлайн-медіа (відео)

Днями Верховна Рада ухвалила у цілому законопроєкт  «Про медіа» №2693-д. Його схвалення є одним з критеріїв, необхідних для початку переговорів про вступ України до ЄС.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» член Національної ради з телерадіомовлення, один з розробників законопроєкту Олександр Бурмагін розповів про основні зміни у новому законі.

«До цього моменту медійне законодавство дуже довгий час не оновлювалось і не відповідало реаліям сьогодення, тому що технології розвиваються, з’явилися нові онлайн медіа, платформи спільного доступу до відео та інформації, так звані соцмережі.

Україна від всіх цих процесів відстала в плані регулювання. І це призвело до певного дисбалансу і дискримінації серед різних видів медіа, оскільки телебачення і радіо традиційно мало регулятора, мало достатні вимоги до контенту і правил гри», – розповів експерт.

Також у законопроєкті передбачені механізми спільного регулювання контенту державною та галуззю, що є цивілізованим способом вирішення багатьох складних питань, які можуть виникати в діяльності медіа.

Особливу увагу приділили нормам боротьби з пропагандою та протидії агресії РФ.

У ефірі Олександр Бурмагін розповів про нові повноваження Нацради, блокування онлайн-медіа без рішення суду та чому закон не прийняли раніше.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів