Поділитись:

В США заборонили завантажувати TikTok на пристрої держслужбовців

П'ятниця, 16 грудня 2022, 02:19
В США заборонили завантажувати TikTok на пристрої держслужбовців

Сенат США проголосував за законопроєкт, який забороняє використовувати TikTok на пристроях, які належать федеральним службовцям.

Про це пише Громадське.

Законопроєкт ще має бути схвалений Палатою представників США, перш ніж він буде направлений на підпис президенту Джо Байдену. Палата представників має ухвалити документ Сенату до завершення поточної сесії Конгресу наступного тижня.

Багато федеральних відомств вже заборонили TikTok на пристроях, якими користуються чиновники.

Законопроєкт, автором якого є сенатор Джош Хоулі, підкреслює побоювання, що TikTok і його материнська компанія ByteDance Ltd можуть ділитися інформацією про користувачів США з китайською владою.

«TikTok — це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це серйозна загроза безпеці для Сполучених Штатів, і поки вони не будуть змушені повністю розірвати зв’язки з Китаєм, йому не місце на урядових пристроях», – сказав Хоулі.

Однак документ про заборону передбачає винятки для «правоохоронної діяльності, інтересів і діяльності національної безпеки, а також дослідників безпеки» за певних обставин.

У TikTok заявили, що занепокоєння здебільшого викликані дезінформацією, і вони раді зустрітися з політиками, щоб обговорити практику компанії.

«Ми розчаровані тим, що так багато штатів кинулися на політичну перемогу, щоб запровадити політику, засновану на необґрунтованій брехні щодо TikTok, яка не сприятиме зміцненню національної безпеки Сполучених Штатів», — повідомили у компанії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів