Поділитись:

Підгайцівська громада звинувачує райраду в зриві опалювального сезону в районній лікарні

Вівторок, 13 грудня 2022, 16:12
Підгайцівська громада звинувачує райраду в зриві опалювального сезону в районній лікарні

Депутати Підгайцівської сільської ради б'ють на сполох через зрив опалювального сезону в Підгайцівській громаді.

Про це повідомили у пресслужбі Підгайцівської громади.

Депутати Підгайцівської сільської ради вирішили звернутись до Офісу Президента України, Офісу Генерального прокурора України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Служби безпеки України, Голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, Голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, Голови Луцької районної державної адміністрації Анатолія Костика щодо критичної ситуації, що склалася з опаленням Комунального підприємства «Луцька центральна районна лікарня».

Рішення «Про звернення депутатів Підгайцівської сільської ради щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Луцького району Волинської області у комунальну власність Підгайцівської сільської ради» прийняли більшістю голосів на останній сесії 7 грудня 2022 року.

Народні обранці обурені тим, що Луцька районна рада ігнорує вимоги закону та не передає у власність Підгайцівської громади котельню лікарні, а КП «Райтеплобуд» здійснює саботаж, та навмисно зриває опалювальний сезон в об’єкті критичної інфраструктури, відмовляючись від виконання договірних зобов’язань, що є неприпустимим в умовах воєнного стану.

Депутати пропонують Луцькій районній раді передати у комунальну власність Підгайцівської сільської територіальної громади рухоме та нерухоме майно, та об’єкти спільної власності територіальних громад,  які знаходяться на її території,  а саме:

  •  майно та будівлю котельні, що обслуговує комунальне підприємство «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради (вул. Теремнівська, 100, с. Липини, Луцький район,  Волинська область);
  •  майно та будівлю котельні ЗОШ І-ІІІ  ст. с. Липини (вул. Центральна, 5 с.Липини, Луцький район, Волинська область);
  •   майно та будівлю котельні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піддубці  (вул. Миру, 1, с.Піддубці Луцький район, Волинська область).

У зверненні до Офісу Президента України йдеться, що попри те, що термін дії договору між лікарнею та підприємством, яке керує котельнею, не завершився, КП «Райтеплобуд» листом від 02.12.2022р. за вих. № 02-12/22 повідомило  про припинення теплопостачання Луцької районної центральної лікарні з 08 грудня 2022 р. у зв’язку з відсутністю фінансової можливості закупити паливну сировину. Також черговим листом від 05.12.2022р., КП «Райтеплобуд» від 05.12.2022р., ставлять до відома Підгайцівську сільську раду, що у 2023 році надавати послуги з постачання теплової енергії не будуть.

На сьогодні медзаклад надає весь спектр медичних послуг амбулаторно та у стаціонарі усім категоріям громадян, зокрема і породіллям, військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам Луцького району.

Зауважимо, Підгайцівська сільська рада неодноразово зверталася до Луцької районної ради з проханням передати котельні районної лікарні та школи у селі Піддубці, де опалювальний сезон теж на межі зриву - температура у класах не підіймається вище позначки 10 градусів за Цельсієм.

«В такий надскладний для країни час ми всі повинні об’єднати наші зусилля задля досягнення спільного результату – перемоги над ворогом, не допустити припинення теплопостачання на об’єкті критичної інфраструктури і як наслідок припинення роботи медичної установи в частині надання медичного обслуговування особам які в першу чергу того потребують. Сподіваємося на співпрацю, розуміння та підтримку!», –  йдеться у листі до відомств державної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів