Поділитись:

Архітектор розповів, чому стара частина Луцька – «мертва» (відео)

Вівторок, 13 грудня 2022, 09:30
Архітектор розповів, чому стара частина Луцька – «мертва» (відео)

Старе місто – це великий маяк на мапі Луцька, який має приваблювати туристів і лучан до прогулянок, до пізнання історії. А зараз Старе місто розділене дорогою і ринком. Відтак аби пішоходу потрапити до Старого міста, йому треба подолати достатньо велику кількість перешкод. 

Про це повідомив в інтвер'ю архітектор та урбан-пленер Тарас Пахолюк. 

Архітектор розповів, чому стара частина Луцька – «мертва» (відео)

«У нас є шикарна пішохідна вулиця Лесі Українки. Але вона працює як вулиця-фільтр. В основному її використовують як транзит. Чим нижче ми спускаємося до Старого міста, тим менше людей. Ми проходимо до Кривого Валу – фільтр, менше людей. Ми проходимо до ЦНАПу – менше, до Сенаторки Левчанівської – ще менше. Потім нам треба обійти медколедж, минути півсфери, перейти дорогу, яка має чотири смуги і не має острівка безпеки, потім та людина має пройти по доріжці метрів 50-80, піднятися сходами і вже тоді йти легендарною вулицею Братковського», – пояснив експерт. 

Він додає, що в старій частині Луцька є де погуляти, однак немає закладів. 

«Історія без атракції базово нікого не цікавить. Воно не додає місту нічого нового. На мою думку, правильне місто – це комбінація старого й нового», – наголосив Пахолюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024