Поділитись:

Волинянин у Польщі модернізував «мерседес» для бойових медиків 14 бригади (відео)

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:08

Мешканець міста Рожища Луцького району Андрій Максімов, який останні чотири роки живе в Польщі, купив і переобладнав автомобіль для Збройних сил України. Увесь процес того, як перетворює бус на авто для медиків, він фільмував на телефон.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповів волинянин, машину перефарбували з білого в зелений та обладнали додатковою електронікою на підприємстві, де працює у Варшаві. Автівку додатково обладнали камерами заднього й переднього огляду.

 

«На переді має дві камери бути, вони вночі бачать ті камери трохи – можна їхати без світла. Тут Webasto стоїть – все підключене, тільки знизу треба глушника зробити», – говорить Андрій Максімов.

Андрій Максімов біля готової автівки, яку модернізував у Польщі.><span class=Андрій Максімов біля готової автівки, яку модернізував у Польщі.
 

Спереду на бус встановили лебідку, аби можна було витягувати іншу техніку. Всередині чоловіки зробили місце для надання допомоги пораненим. Також є перетворювач на 220 вольтів.

 

Зі слів Андрія Максімова, поки має таку можливість, то вирішив допомогти українському війську. Авто обійшлося волинянину в 14 тисяч злотих (орієнтовно 123 тисячі гривень, – ред.).

«Думаю за хлопців, так само колеги на передку. Може хтось візьме за приклад з хлопців, які сидять за кордоном і зробить те саме. Давайте всі разом допомагати і буде перемога. Слава Україні!» – каже чоловік.

 

Автомобіль через кордон на Волинь перевезли волонтери з Рожища. Зі слів волонтера Олександра Давидюка, машина повністю готова до роботи на фронті.

«Освітлення багато, все добре видно, маячки, як везуть пораненого. Можна і 220 ввімкнути при потребі, є обігрів машини. Доїзд, безпека – без світла їздити можна. Якщо є проблискові маячки, то можна включити, щоб пропускали. Все комфортно для хлопців», – зазначив волинянин.

Волонтер Олександр Давидюк.><span class=Волонтер Олександр Давидюк.
 

Машину повезуть для волинян, які служать на передовій медиками у 14-й окремій механізованій бригаді. Волонтер говорить: таких машин, що підходять для потреб армійців, у Європі тепер мало.

«Ремонтуємо, робимо і завозимо. В нас є молоді хлопці, вони приганяють машини і дуже важко знайти, особливо Т4 і Т5 в хорошому стані. Останню ми відправляли джип 4х4 теж туди на Куп’янськ, машина їздить», – додав волонтер.

 

Загалом рожищенські волонтери відправили військовослужбовцям із Волині за цей рік більш як 20 машин. Гроші на них допомагають зібрати мешканці громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
15 березня 2024