Поділитись:

На Волині вчительки шиють спідню білизну для захисників

Субота, 03 грудня 2022, 19:12
На Волині вчительки шиють спідню білизну для захисників

В одній зі швейних майстерень у місті Рожище жінки взялися шити спідню білизну для військовослужбовців. Матеріали приносять небайдужі.

Про це повідомляє Суспільне.

Пошиттям спіднього у майстерні займаються дві жінки-педагогині. Багатодітна мама Аліна Альмужна працює в дитячому садочку. А переселенка Світлана Соляник – вчителька.

В майстерні  побувало, коли в місті відімкнули світло. Виробництво швачки не зупиняли. Поки чекали на електрику – взялися кроїти.

Зі слів Аліни Альмужної, люди приносять різну тканину. Шиючи спіднє, на принт швачки не зважають. Вони зазначають, що головне – якість тканини.

«Буває і з сердечками, і з корабликами, от зараз – це леопардовий такий принт. Хлопцям дуже подобається, дуже задоволені. Шиємо ми гарними швами, щоб нічого не муляло, ніде не терло», – говорить Аліна.

Зі Світланою Аліна познайомилася, коли та, приїхавши на Волинь з Харківщини, шукала роботу.

«Я разом з донькою виїхала з окупації в кінці квітня, тобто з травня місяця я тут, з Аліною працюємо з червня, виконуємо різну роботу, все, що нас просять – самооборона, хлопці. З радістю в вільний час робимо», – говорить Світлана Соляник.

Нині вчителька працює дистанційно. Після уроків щодня приходить в майстерню.

Кількість спіднього, яке відправили на фронт, жінки не рахують. Окрім них, у Рожищі працюють інші швачки. Тому спідню білизну відшивають сотнями. Окрім цього, в майстерні шиють інші необхідні для захисників речі.

Нагадаємо: у Луцьку відбудеться щорічний традиційний забіг Миколаїв, під час якого збиратимуть кошти на підтримку ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10:00
09 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
19:38
28 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
12 березня 2024