Поділитись:

ЗСУ незабаром отримають на озброєння новий безпілотник «Укроборонпрому»

Неділя, 11 грудня 2022, 12:10
ЗСУ незабаром отримають на озброєння новий безпілотник «Укроборонпрому»

Україна активно працює над розробкою власних безпілотників, які є одним із найефективніших видів озброєнь у війні проти росії.

Про це розповів керівник проєктів концерну «Укроборонпром» Олег Болдирєв в інтерв'ю виданню Настоящее время, – передає Укрінформ.

З його слів, нинішня війна рухається у напрямку битви роботизованих безпілотних систем, і Україна активно працює над тим, щоб забезпечити ними своїх захисників у необхідній кількості. За словами представника «Укроборонпрому», вже незабаром ЗСУ отримають на озброєння новий безпілотник, який допоможе їм завдавати ударів по тилу противника.

Болдирєв зазначає, що дрон уже практично готовий і проходить випробування. За характеристиками БПЛА схожий на іранські дрони-камікадзе, але має деякі особливості, які роблять його унікальним.

«Він уже є. Я б назвав його «нульовим пацієнтом». Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе з можливістю повернення», – сказав він.

Болдирєв пояснив, що можливість «повернення» означає те, що дрони зможуть атакувати ворожі цілі кілька разів. Дальність польоту нових БПЛА складає 1000 кілометрів, а вага бойової частини безпілотника – 75 кілограмів.

В «Укроборонпромі» підкреслили, що розроблена модель безпілотників частково складається з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв'язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється вітчизняними фахівцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024