Поділитись:

Зеленський визнаний Людиною року за версією Profil

Неділя, 11 грудня 2022, 01:35

Президент України Володимир Зеленський названий Людиною року за версією головного інформаційно-політичного журналу Австрії Profil.

Про це повідомляє сайт видання.

Про обрання Зеленського Людиною року йдеться у статті під назвою "Володимир Зеленський: Людина, яка сколихнула вільний світ". У матеріалі зазначається, що політик сприймається у світі "не лише як представник України, яка зазнає нападу з боку росії, але і як людина Заходу".

"Кожен, хто вважає себе частиною Заходу в думках, ідеологічно та в реальності (…), доходить до неминучого висновку: Зеленський – це наша людина", – йдеться у статті.

Автори також зазначили, що це не пов’язано з браком оригінальності, що видання Financial Times, Time і тепер Profil вважають одну й ту ж людину "найважливішою і найвпливовішою у цьому році".

У матеріалі звертають увагу на те, що після повномасштабного вторгнення росії Зеленський не залишив свою країну і не здався, а віддав наказ армії чинити опір: "Цим вчинком хоробрості він заслуговує на повагу".

У статті також висловлюється думка, що президент України зміг ініціювати "повернення Заходу", зокрема НАТО, і пошук ним свого сенсу існування.

"Вплив Володимира Зеленського на долю України та Заходу цього року робить його, на думку редакції, Людиною року", – зазначили у Profil.

Нагадаємо, Зеленський був названий людиною року і за версією британської газети Financial Times. Там вказали, що політик "заслужив місце в історії своїм надзвичайним проявом лідерства та сили духу".

Персоною року Зеленського назвав також американський журнал Time. Поряд з президентом видання відзначило і "дух України".

А видання Politico визнало президента України найвпливовішою людиною року у Європі. Зазначається, що Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
19 січня 2024