Поділитись:

Велика Британія надасть Україні більше зброї та ракет ППО

Субота, 10 грудня 2022, 17:46
Велика Британія надасть Україні більше зброї та ракет ППО

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським під час якої пообіцяв, що Україна найближчим часом отримає більше зброї і ракет протиповітряної оборони малої дальності.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на британський уряд.

Лідери обговорили нову хвилю нападів росії на критичну інфраструктуру в Україні, і Зеленський подякував Великій Британії за її підтримку у відновленні електропостачання через надання генераторів.

Зазначають, що прем’єр відзначив успіх ЗСУ у перехопленні десятків російських ракет цього тижня та зазначив, що Велика Британія думає про український народ, який продовжує захищати свою країну протягом зими.

«Оновлюючи інформацію про останні постачання летальної допомоги з Великої Британії, прем’єр-міністр сказав, що найближчими тижнями надійде більше зенітної зброї та ракет протиповітряної оборони малої дальності», – йдеться у повідомленні.

Лідери обговорили «нещирі заклики РФ до переговорів». Сунак наголосив, що кремль повинен вивести війська з України, перш ніж можна буде розглянути якусь угоду.

Нагадаємо: прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва представив новий пакет допомоги на оборону вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Він включав 125 зенітних установок та обладнання для протидії іранським безпілотникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів