Поділитись:

Майже вдвічі: на Волині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип

Четвер, 08 грудня 2022, 22:18

На Волині станом на грип та гострі вірусні інфекції захворіли понад 4,5 тисячі людей.

Про це пише Суспільне.

«Натомість за останній тиждень листопада зареєстрували майже 2,5 тисячі хворих», – розповіла лікарка-епідеміологиня обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

З її слів, у порівнянні з жовтнем та листопадом недужих нині вдвічі більше, при чому переважно хворіють діти – орієнтовно 70 %.

«Захистом є вакцинація проти грипу, в області вакцина є. На сьогодні у нас відмічено циркуляцію вірусу грипу А», – сказала епідеміологиня.

Щеплення проти грипу безплатне лише для лікарів, для всіх інших препарати доступні для придбання в аптеках. Безплатне для всіх категорій громадян, каже епідеміологиня, проти коронавірусної інфекції.

 

Валентина Хомутінкіна додала: вакцинуватися можна і проти грипу, і проти COVID-12 у пунктах вакцинації.

Аби зменшити ризик інфікуватися, розповіла лікарка-терапевтка Марія Романій, потрібно тепло вдягалися, уникати переохолодження та тісного контакту з хворими на ГРВІ, мити руки, використовувати засоби індивідуального захисту та раціонально харчувалися.

 

У випадку відключення електроенергії поліклініки Луцька продовжують працювати, – сказав меддиректор центру первинки Луцької громади Віктор Пахарчук.

«Коли немає світла, то заклад працює з 8:00 до 16:00, пацієнтів приймаємо по запису. Бувають випадки, що не працює електронна база запису чи медсистема інформаційна, людей все одно приймають у живій черзі і тоді всі інформацію про пацієнтів вносять», – додав медик.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів