Поділитись:

Грип та ГРВІ: яка ситуація на Волині

Вівторок, 01 листопада 2022, 21:22
Грип та ГРВІ: яка ситуація на Волині

У Волинській області у період з 24 по 30 жовтня на гострі респіраторні вірусні інфекції, у тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 2 488 осіб (2617 осіб за попередній тиждень – зниження  на 10%). Серед захворілих – 56% становлять діти до 17 років.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Інтенсивний показник захворюваності за цей період становить 244 на 100 тисяч населення, що на 56% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині за поточний тиждень проти грипу вакцинованували 6 осіб, із них – одну дитину.

За результатами епіднагляду, в Україні циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. В області, крім коронавірусної інфекції, циркулюють аденовіруси, RS-віруси.

У Волинському ОЦКПХ наголошують, що найкраща профілактика грипу – це вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Найкращий час для щеплення – на початку епідемічного сезону. Проте вакцинуватися можна впродовж усього епідсезону, і важливо враховувати, що ефективність вакцини настає через 14 днів.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти виникненню ускладнень та смертельним наслідкам хвороби.

Основні групи ризику:

  • медичні працівники, які мають більший ризик захворіти на грип через особливості професії;
  • вагітні, яким варто пам’ятати, що грип може мати серйозні наслідки під час вагітності; натомість вакцинація проти сезонного грипу безпечна на всіх етапах вагітності;
  • особи, старші 65 років, оскільки імунітет із віком послаблюється і стає менш ефективним у боротьбі із грипом;
  • люди з хронічними захворюваннями, у яких ризик ускладнень грипу значно підвищується.

Придбати вакцини можна в аптеках, а зробити щеплення – у закладі охорони здоров’я.

Нагадаємо: в Україні минулого тижня кількість підтверджених випадків COVID-19 впала на 3,1% проти показника тижнем раніше – до трохи більше ніж 16 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024