Поділитись:

Санвузли, водопостачання, рекуператори: у Ковелі на території школи будують стаціонарне укриття (фото)

Четвер, 08 грудня 2022, 18:06

У Ковелі практично «з нуля» будують на території школи № 8 безпечне стаціонарне укриття. Ним також зможуть користуватися учні та вчителі сусідньої школи № 5.

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

Зі слів міського голови Ковеля, приміщення розраховане на майже 400 місць.

Роботи тривають третій тиждень. За цей час підрядник ТзОВ «Ідея» розкопав приміщення колишнього тиру, провів планування, встановив «нульову» розмітку, розпочав заливку стін для добудови частини приміщення, проводить армування стін і готується робити перекриття. І зовнішні стіни, і перекриття будуть монолітні.

 

 

 

«Ще в перші місяці війни колектив школи власними силами розчистив приміщення колишнього тиру на території школи, щоб згодом облаштувати там найпростіше укриття. Але на поверхню вийшло багато супутніх проблем: часті підтоплення грунтовими водами, відсутність аварійного виходу, сирість тощо», – зазначив Ігор Чайка.

В проєкті нового повноцінного укриття за нормами будівництва передбачена каналізація, санвузли, дренажна система, водопостачання і навіть рекуператори, які допоможуть з циркуляцією повітря в приміщенні.

«Це наш перший досвід такого будівництва в місті, але в результаті матимемо повноцінне безпечне укриття, яке зможуть використовувати понад 800 учнів з двох шкіл, що в центральній частині міста. А якщо дозволятиме місткість, перечекати тривогу там зможуть і жителі сусідніх будинків», – додав міський голова.

Загалом у Ковелі запланували два капітальні будівництва укриттів для навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів