Поділитись:

Названо 5 автомобілів, які не дешевшають

Середа, 07 грудня 2022, 01:30
Названо 5 автомобілів, які не дешевшають

Коли вибираєте нове авто, думайте наперед, щоб воно з часом втрачало мінімум в ціні. Адже якщо відкинути специфічні дизайнерські вподобання, прагнення високих технологій, бажання обов’язково шкіряного салону та інших викрутасів, то залишається просто автомобіль: в міру місткий, нормально-зручний. Та, дуже бажано з економічним дизельним двигуном, що є першою умовою низьких витрат на експлуатацію, пишуть «Економічні новини».

А другою умовою є популярність моделі: тоді буде широкий вибір на ринку й точно знайдеться щось пристойне, тоді обов’язково будуть запчастини в наявності, тоді буде багато СТО та майстрів, які зможуть відремонтувати автомобіль.

SEAT Ibiza

Автомобілі SEAT нечасто потрапляють в коло огляду покупців. Але тут ми радимо звернути особливу увагу, адже історія того заслуговує. Декілька років назад в Україну потрапила велика партія автомобілів SEAT Ibiza. В основному 2015 року виробництва у комплектації I-TECH з дизельними двигунами 1.2 TDI та «механікою». Такі автомобілі можна знайти сьогодні з пробігом 40-80 тис. км за $7,5-9 тис., причому перепродавати їх може ще перший власник.

Renault Sandero Stepway

Ще один приклад невеличкого європейського автомобіля з дизельним двигуном 1.5 dCi – це Renault Sandero. Технічно він найближчий родич відомого седана Renault Logan. Проте хетчбек Renault Sandero відрізняється зменшеними розмірами та кращими можливостями трансформації салону для перевезення великогабаритних речей. А ще наявністю популярної крос-версії Renault Sandero Stepway. Взагалі такі крос-версії Stepway існували також для седана Renault Logan та універсала Renault Logan MCV, проте зараз нас цікавить саме хетчбек.

Отже: такі автомобілі Renault Sandero Stepway 2014-2017 років випусків з пробігами 40-80 тис. км можна придбати за $9-10 тис.

Renault Megane

Аналогічна марка Renault, аналогічний двигун 1.5 dCi – проте наскільки все відрізняється! Адже зараз йдеться про автомобіль С-класу: він більший за габаритами та просторіший в салоні.

Крім того, хетчбек Renault Megane свого часу був одним з найбільш технологічно просунутих у класі. Тому й досі його комплектація здається дуже непоганою: клімат-контроль, кольоровий дисплей, дистанційний ключ-картка, електричні склопідіймачі на всіх дверцятах. Навіть можна знайти версію з турбодизелем та «автоматом», що рідкість для цієї добірки.

Ось тільки за все треба платити: автомобіль Renault Megane у кузові «хетчбек» коштує мінімум $9-10 тис. Це за екземпляри 2012-2014 років з пробігом 80-90 тисяч кілометрів.

Ford Focus

Ще один приклад справжнього «європейця» С-класу: висока якість виготовлення, гарне оздоблення салону, приємна керованість – все це про Ford Focus. Такі автомобілі 2014-2016 років випуску з пробігом близько 90 тис. км коштують від $9-9,5 тис., що цілком прийнятно.

FIAT Fiorino/Qubo

Саме так, з подвійною назвою! Адже фургон FIAT Fiorino – це автомобіль, що проєктувався як вантажний або вантажопасажирський. А ось модель FIAT Qubo одразу створювалась лише у вигляді пасажирської версії.

Отже: як і з автомобілем SEAT Ibiza, отримали неочікуваний, проте досить цікавий варіант для купівлі. Тим паче, що й коштує помірних грошей. Автомобілі 2015-2017 років випусків з пробігом 60-90 тис. км продають за $8-8,5 тис., а приблизно за $10 тис. можна знайти варіанти 2019-2020-х років з пробігами до 50-60 тис. кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів