Поділитись:

BMW вигадала назви для чотирьох нових електромобілів

Вівторок, 04 жовтня 2022, 01:28
BMW вигадала назви для чотирьох нових електромобілів

Компанія BMW подала заявку на реєстрацію чотирьох нових назв – iX6, iX7, iX8 та iX9. Судячи з літери «i» в індексі, йдеться про лінійку електромобілів, а X вказує на те, що товарні знаки призначені для моделей сегмента SUV, тобто для кросоверів та позашляховиків.

Поки що BMW випускає лише дві моделі, в індексах яких присутні «i» та «X» – це iX та iX3. Виходячи з логіки найменувань актуальної модельної лінійки марки, iX6, iX7, iX8 та iX9 виявляться більшими за нинішній iX3. Є припущення, що iX6 буде середньорозмірним кросовером з купеподібним кузовом, а iX7, iX8 та iX9 виявляться повнорозмірними позашляховиками.

Очікується, що iX6 з’явиться на ринку не раніше 2028 року, а за габаритами він буде близьким до нинішнього iX. За неофіційними даними, електричне кроскупе отримає двомоторну установку потужністю понад 600 к.с. Не виключена й задньопривідна модифікація з менш потужним електродвигуном.

iX7 стане електричною версією трирядного BMW X7, а його основним конкурентом на ринку буде Mercedes-Benz EQS. Він отримає установку, яку можна порівняти за потужністю з установкою седана i7 (536 к.с.). Дебют цієї моделі попередньо заплановано на 2027 рік.

Про iX8 та iX9 подробиць менше. Перший стане флагманом лінійки та, ймовірно, буде виконаний у спортивному стилі з заваленими задніми стійками та похилим дахом. У ньому будуть застосовані найпередовіші технології BMW, як у недавньому XM, при цьому внутрішньої конкуренції у моделей не буде, оскільки XM – це гібрид.

iX9 пророкують трирядний салон. Він позиціюватиметься як ультрарозкішна модель – такий собі аналог Rolls-Royce Cullinan від BMW. Терміни появи iX8 та iX9 поки невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів