Поділитись:

Закони про обов’язкове носіння хіджабу в Ірані не будуть скасовані

Середа, 07 грудня 2022, 06:35

Найчастіше світові ЗМІ цитували новину про те, що в цій країні, яка переживає масові протести після загибелі молодої дівчини, заарештованої поліцією вдач за неправильне носіння хіджабу, носіння хіджабів перестане бути обов’язковим.

Ясність вніс генпрокурор Ірану Мохаммад Джафар Монтазері, який заявив, що уряд ісламської республіки прийняв рішення скасувати релігійну поліцію, яка відповідала за дотримання ісламського дрес-коду. А ось норми обов’язкового носіння хіджабу не будуть ні лібералізовані, ні скасовані.

Іранська влада і раніше заявляла, що не переглядатиме правила носіння хіджабу, що став обов’язковим там через чотири роки після революції 1979 року.

В ісламі хіджаб – накидка, що приховує голову, обличчя, інколи ж обличчя й тіло, предмет гардеробу мусульманок, які виходять надвір. У різних країнах існують відмінні одна від одної практики носіння хіджабу.

Нагадаємо: 16 вересня 2022 року у країні почалися протести, повʼязані з убивством поліцією моралі 22-річної активістки Махси Аміні, яку заарештували нібито за порушення закону про носіння хіджабу. Унаслідок цього багато іранок перестали носити цей елемент одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів