Поділитись:

«Це не фільм, а реальне життя»: історія 26-річного артилериста, який лікується у Луцьку (відео)

Вівторок, 06 грудня 2022, 17:41

26-річний молодший сержант Сергій Кримський народився у Дніпропетровській області. Після травми хребта, яку отримав у бою, відновлюється в одному з медзакладів Луцька. Він говорить, що ніколи не бачив себе в жодній іншій професії, окрім військової справи.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Сергій служить у реактивній батареї 81-ї окремої аеромобільної бригади заступником командира батареї з техніки та озброєння. Він розповів, що дуже пишається своїм підрозділом.

«Наша задача – приїхали і по-бистрому розвернулися, привели техніку свою до бою, нанесли вогневе ураження і поїхали. Щоб далі піхоті було легше подавляти ворога», – каже військовий.

На початку 2022 року Сергій закінчив школу сержантів за стандартами НАТО. Навчання тривало місяць. Він зауважив, що українських військовослужбовців навчали в стислі строки, адже військові НАТО опановують цю ж програму за чотири місяці.

«Це цікаво, розвідку ведеш, тебе навчають іноземні інструктори, контролюють все, стежать за тобою, тести, тебе навчають, начитують. Щотижня складаєш екзамени і якщо не проходиш на якомусь із цих тижнів, тебе відправляють у твою військову частину», – каже боєць.

Нині на лікарняному ліжку у Сергія є час на роздуми. Він каже, що до повномасштабної війни бійці були готові, однак реальність від уявлень дуже відрізняється: «Готуватися – це одне, а коли це відбувається в реальності, це зовсім інше. Важко насправді. Але нічого, ми впорались, все нормально. Це ж не фільм якийсь знімають, а реальне життя. Хтось гине, отримує травми – це страшно насправді».

Найважче, за словами Сергія, було в перші тижні, коли ситуація була вкрай невизначеною. Попри усі труднощі, ворога на своїх рубежах зупинили.

Військовий говорить, що усі думки нині займає якнайшвидше повернення до побратимів. На лікарняному ліжку він підтримує фізичну форму та готується за місяць повернутися в стрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
23:57
05 березня 2024
16:10
29 лютого 2024
29 грудня 2023
17:32
20 листопада 2023
18 листопада 2023
17 листопада 2023
07 листопада 2023
22 жовтня 2023