Поділитись:

Про захист Маріуполя і пекло полону: розмова з волинянином Володимиром Лучком (відео)

Понеділок, 07 листопада 2022, 21:45
Про захист Маріуполя і пекло полону: розмова з волинянином Володимиром Лучком (відео)

Ім'я військовослужбовця окремого батальйону спецпризначення «Азов» Володимира Лучка, як і багатьох інших військових, знає не тільки Волинь, але й Україна та світ. Він один із тих, хто стояв на смерть за Україну, за Маріуполь та Азовсталь, за час полону схуд на 40 кілограмів, але навіть попри це готовий повернутися до строю кожного дня.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

До війни Володимир працював в Польщі. Захоплювався спортом і навіть хотів зробити це справою свого життя. Проте все змінилося в одну мить.

«Мить, яка вирішила, що треба стати на захист України. Я бачив, як летять ракети, як саме розбили драмтеатр в Маріуполі. Для всіх це було шоком. Ятоді ще в Польщі був», – розповідає військовий.

Володимир пригадує, які були черги у військкомат.

Вирішили їхати на допомогу у Маріуполь, бо там було найтяжче.

«Була пропозиція їхати саме туди, бо там найбільше була потрібна допомога. Коли ми вже були на місці, кожен знав, що йому потрібно було робити. Найтяжче було транспортувати поранених, під обстрілами знаходити їх і перевозити в госпіталь. Дуже дякую тим медикам, які там були, – вони дуже велику роботу проробили», – пригадує Володимир.

Історію військовополоненого дивіться у сюжеті:

Нагадаємо: офіцерка окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Вікторія розпочала військову кар’єру з контрактної служби, щойно їй виповнилося вісімнадцять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
29 лютого 2024
30 грудня 2023
26 листопада 2023
27 жовтня 2023
13 жовтня 2023
17 серпня 2023
16 серпня 2023
16 липня 2023