У Луцьку понад 40 прикордонників здали кров для поранених побратимів (фото)

Понеділок, 05 грудня 2022, 17:14

Персонал Волинського прикордонного загону долучився до акції «Твоя кров може воювати. Стань донором».

Про це повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

«Війна у країні триває, на жаль, зростає й потреба у донорській крові. Напередодні Дня Збройних сил України охоронці кордону вирішили допомогти побратимам – воїнам, які виконуючи бойові завдання, отримали поранення. Для донора це лишень 450 мілілітрів, а для когось – врятоване життя», – йдеться у повідомленні.

У понеділок, 5 грудня, понад 40 прикордонників здали кров, яка поповнить запаси донорської. Хтось прийшов до центру переливання крові уперше, а дехто уже має звання Почесного або ж Заслуженого донора України.

Микола Гнатюк, який нині працює у Волинському прикордонному загоні, здавав кров 270 разів, а це – 130 літрів крові та її компонентів. У червні цього року отримав відзнаку Заслужений донор України. 

З липня 2017 року звання Почесний донор має й офіцер-прикордонник Василь Салівончик.

«Сьогодні у мене 49 донація. Знаю, наскільки важливою та необхідною є ця справа, усвідомлюю те, що моя кров може рятувати. Тому сьогодні я без вагань прийшов у центр, аби в чергове стати донором», – каже Василь.

Прикордонники не вперше доєднуються до таких акції та запрошують усіх охочих долучатися до донорства. Сподіваємося, що ця кров врятує не одне життя.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: