Поділитись:

Зеленський став людиною року за версією Financial Times

Понеділок, 05 грудня 2022, 11:54

Президента України Володимира Зеленського названо людиною року за версією британського видання Financial Times.

Про це інформує «Слово і діло».

Як пише FT, такий вибір був зроблений, оскільки «Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу у його боротьбі проти російської агресії». Президента України назвали антиподом володимира путіна, який ховається в кремлі, і чия одержимість відновленням імперії коштувала десятки, а можливо, й сотні тисяч життів.

У своїй статті FT порівнює Зеленського з прем'єр-міністром Британії Вінстоном Черчілем, який виступав по радіо, щоб згуртувати країну під час бліцкригу: президент України так само використовує соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу.

«Принагідно він став прапороносцем ліберальної демократії у ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка може визначити хід 21 століття», – зазначає видання.

Під час інтерв'ю FT Зеленський згадав про перші дні повномасштабного вторгнення росії та його рішення залишитися у Києві:

«Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей», – заявив він.

Журналісти вважають, що рішення президента залишитися в столиці замість того, щоб прийняти пропозицію США про евакуацію, «стало одним із найважливіших моментів у війні, спонукавши українську армію та її народ до опору. Це стало несподіванкою для українців та західних союзників, які мали низькі очікування від політичного керівництва країни».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
19 січня 2024