Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає

Неділя, 04 грудня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень:

Про те, що морпіх, який боронив Зміїний, повернувся на Волинь

Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає 

Волинський військовий Юрій Кузмінський, який боронив острів Зміїний, повернувся з полону додому.

Про це у соцмережах повідомили родичі військового.

«Рідні Юрія Кузьмінського, захисника Зміїного, який з 24 лютого перебував у полоні, зустрілися  Попереду - реабілітація після важкого періоду неволі. Юра пережив нелегкі часи та нелюдське поводження, але головне - він на рідній землі та усміхається І уже обирає собі нову військову форму, бо хоче повернутися на службу. Наші сильні та незламні Герої!», – йдеться в повідомленні.

Про те, що волонтери привезли допомогу з Луцька до Куп'янська та Ізюма

Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає 

Волинська волонтерка Вікторія Ковальчук відвезла «сімейні пакунки» від Громадянського руху «Свідомі» жителям міст Куп’янськ та Ізюм на Харківщині.

Про це у вівторок, 29 листопада, повідомили на фейсбук-сторінці Громадянського руху «Свідомі».

Родини з деокупованої Харківщини отримали десятки продуктових наборів від волинських волонтерів.

Разом з волинським волонтерським середовищем Громадянський рух «Свідомі» продовжує працювати задля Перемоги.

«Ми співпрацюємо з волонтерами, які їздять на передову та в деокуповані міста та селища. Надаємо їм "сімейні пакунки", дитяче харчування та іншу допомогу за запитами, а вони вже там роздають в руки місцевим мешканцям та військовим», – зазначила депутатка Луцької міської ради з фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

Про те, що 50% вартості генераторів для луцьких багатоповерхівок відшкодує місто

Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає 

Мешканцям багатоквартирних будинків місто пропонує відшкодувати до 50% вартості встановленого генератора, але не більше 40 тисяч гривень. 

Відповідне рішення прийняли під час 37-ї сесії Луцької міської ради.

За задумом, це має працювати так: голова ОСББ чи управитель збирає загальні збори і розповідає про цю програму. Потім кожен під'їзд вирішує, чи потрібен їм генератор. Тоді вже мешканці багатоквартирних будинків самі шукають той генератор, потужності якого буде для них достатньо, думають, де і як його встановити, купують його, а потім а потім подають документи на відшкодування частки. Місто розглядає пропозицію, і приймає рішення, чи буде співфінансувати цю купівлю, а чи ні.

Ініціатором програми був депутат Луцької міської ради Роман Бондарук.

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер, який раніше ініціював прийняття такої програми, зауважив, що наразі це дуже правильне рішення. За його словами, кожен багатоквартирний будинок матиме змогу отримати часткову компенсацію за придбаний електрогенератор для своїх потреб відповідно до програми. 

«Приємно, що Роман Анатолійович долучився до цієї ініціативи і розробив це положення. Сьогодні кожен мешканець ставить перед собою питання – як пережити цю зиму в теплі та з гарантією отримання електроенергії кожної доби хоча б частково. Наша команда ініціювала прийняття цього рішення і безумовно ми його будемо підтримувати. Але на цьому ми не маємо зупинятися ми маємо продовжувати рухатися далі і не забувати про підтримку місцевого бізнесу, а також мешканців приватного сектору.», – наголосив депутат.

Окрім того, Тарас Шкітер запропонував збільшити відшкодування до 60 тисяч гривень.

Про те, що у Луцьку закликали виключити представника УПЦ МП з ради церков

Головне у Луцьку: ТОП новин тижня, що минає 

Депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко вважає, що представника Української православної церкви «московського патріархату» потрібно виключити з Луцької ради церков. Йдеться про керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.

Юлія Вусенко нагадала про петицію про виключення з Луцької ради церков представника УПЦ МП, яку створила депутатка Луцької міської ради Алла Доманська. Петиція зібрала потрібну кількість голосів від лучан. У відповіді йдеться, що питання щодо складу ради церков внесуть у порядок денний чергового засідання цього органу.

«Досить заслуховувати московських попів на сесіях – часу, щоб визначитися у них було достатньо! Зробіть розпорядження і виведіть уже нарешті їхнього представника із складу цього консультативно-дорадчого органу! Проявіть державницьку позицію, лучани будуть Вам вдячні!» – пише вона.

Депутатка наголосила, що не можна заслуховувати «московських» попів на сесіях, адже, на думку Юлії Вусенко, у них було досить часу, щоб визначитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів