Поділитись:

Символічна мета: британська розвідка пояснила,чому росія прагне захопити Бахмут

Субота, 03 грудня 2022, 14:56
Символічна мета: британська розвідка пояснила,чому росія прагне захопити Бахмут

На думку британської розвідки, захоплення Бахмута для РФ мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для москви насамперед символічною метою.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії.

Повідомляють, що російські війська продовжують зосереджувати значну частину своїх загальних військових зусиль і вогневих засобів на приблизно 15-кілометровій ділянці укріпленої лінії фронту навколо Бахмута.

«Російський план, ймовірно, полягає в тому, щоб оточити місто з тактичним просуванням на північ і південь. Останніми днями росія, найімовірніше, здійснила невелике просування на південній осі цього наступу, де вона намагається закріпитися на обмежених плацдармах на захід від болотистої місцевості навколо невеликої річки Бахмутка», – йдеться в огляді.

Зазначається, що росія визначила Бахмут як пріоритетний напрямок своїх наступальних зусиль з початку серпня 2022 року.

«Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б Росії загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов'янська. Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для Росії насамперед символічною, політичною метою», – зазначає британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів