Поділитись:

Із Херсона розпочалася добровільна евакуація на захід України

Неділя, 20 листопада 2022, 08:01

Зі звільнених територій Херсонської області почалася евакуація мирного населення.

Про це віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила 19 листопада на пресконференції в Миколаєві, пише «Гордон».

За її словами, процес виїзду вже розпочався. Людей допомагає транспортувати й розміщувати сусідня Миколаївська область.

«Наразі не йдеться про обов'язкову евакуацію, але й добровільна евакуація полягає в тому, що держава бере на себе відповідальність за транспортування – людей потрібно довезти до місця, де вони проводитимуть зиму, проживання, фінансування цього ліжкомісця, лікування, забезпечення дітей усім необхідним», – сказала Верещук.

Віцепрем'єрка зазначила, що жителі постраждалих від російських обстрілів районів через Миколаїв і Кривий Ріг переправлятимуть до західних регіонів країни, а також до Кіровоградської, Хмельницької та Полтавської областей.

«Наше завдання – дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв чи Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше – досвід. Тому що ми вже це робили у Харківській області, Донецькій тощо», – зауважила вона.

Раніше, 13 листопада, голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав жителів звільнених територій області евакуюватися через високий ризик ворожих обстрілів.

Нагадаємо, що російська федеральна служба охорони готується до «масованої ідеологічної атаки з боку ворога», розробивши план морально-психологічного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
14 березня 2024
02 березня 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
13 грудня 2023
03 грудня 2023
11 листопада 2023
07 листопада 2023