Поділитись:

«Можна давати світло в усіх оселях по 5-6 годин на день», – Шмигаль

Середа, 30 листопада 2022, 07:30
«Можна давати світло в усіх оселях по 5-6 годин на день», – Шмигаль

Навантаження відключень електроенергії можна рівномірно розподілити між усіма споживачами, щоб світло вмикали в оселях принаймні на 5-6 годин на день.

Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, – пише Українська правда. 

«Наразі виробництво електроенергії в країні покриває 70% від потреб у споживанні, 30% – дефіцит, який коригується обмеженнями споживання. Так, ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі в 30%, витратах мережі та першочерговому заживленні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб. Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами, щоб у людей вмикали світло принаймні на 5-6 годин на день», – зазначив він. 

Водночас Шмигаль повідомив, що енергосистема України лишається цілісною, незважаючи на постійні обстріли. Він додав, що перед обленерго зараз стоять два завдання: не перевищувати надані їм ліміти електроенергії та мінімізувати нерівномірні відключення.

«Не допустимо, що в одних будинках не було світла по 20-30 годин, інколи по 40 годин, тоді як інші лишаються зі світлом цілодобово. Це питання спрведливості», – сказав прем’єр, додавши, що місцева влада має пояснювати людям, чому не відключають деякі будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів