Поділитись:

«Візьміть воду у сусідів знизу»: у Луцькраді пояснили, хто за це платитиме

Автор: Міла Роспопа |
Понеділок, 28 листопада 2022, 16:50

Після масованих ракетних атак ворога по об'єктах критичної інфраструктури все частіше у Луцьку трапляються перебої з водопостачанням. Тиску у мережі замало для того, щоб постачати воду на верхні поверхи багатоквартирних будинків. 

На цьому фоні міська рада закликала мешканців просити воду у сусідів з нижніх поверхів, або облаштувати в підвалах крани для водозабору. 

Під час комісії з питань ЖКГ депутатка Луцькради Валентина Малютіна поцікавилася, хто і як має платити за воду, яку мешканці верхніх поверхів багатоквартирних будинків братимуть від своїх сусідів знизу, або в підвалі. 

«Ця вода, яку людина набрала в підвалі чи у сусіда, все одно рахується по загальнобудинковому лічильнику. Хто за неї заплатить? Якщо розкидати по всіх, то людина, яка живе на першому поверсі, заплатить за воду, яку спожила сама, і ще за розподілений небаланс, а людина, яка живе на дев'ятому, матиме на лічильниках нулі», – каже депутатка. 

Очільник комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк пояснив, що така ситуація не буде постійно, а тому важливо не перебільшувати її наслідки у платіжках. Він наголосив, що сусідам варто іти назустріч одне одному, і вміти домовлятися у нових непростих реаліях. 

«Будівля належить людям, і саме вони мають розбиратися», – каже він.

Нагадаємо, у міськраді пояснили, чому у Луцьку не відновлять роботу колонок для забору води. Крім того, депутат міської ради від фракції «Громадянський Рух «Свідомі» Андрій Лучик запропонував владі частково відшкодовувати вартість встановлення водозабірних колонок у дворах багатоквартирних будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів