Поділитись:

У ВНУ презентували проєкт, який поглибить знання з євроінтеграції

Вівторок, 22 листопада 2022, 09:36

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки презентували проєкт «Волинський центр європейських студій: зелене та безпечне сусідство» (VCES) програми Європейського Союзу ERASMUS+ (напрям – Жан Моне (Центри досконалості)).

Презентація відбувлася 21 листопада за участі ректора Анатолія Цьося, проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Людмили Єлісєєвої та віце-президента Волинської Торгово-промислової палати Віталія Киричука.

Координатор проєкту, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та управління проєктами ВНУ імені Лесі Українки Андрій Бояр розповів присутнім про цілі, завдання, основні заходи та ініціативи на найближчі три роки.

Проєкт спрямований на поглиблення навчально-наукової діяльності з євроінтеграційної тематики та формування інтересу до Європейського Союзу серед учнів середніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів, шкільних вчителів та викладачів і дослідників, експертів з права та юристів-початківців, політиків, публічних службовців, представників бізнесу та широких кіл української громадськості, розвиток міждисциплінарних досліджень з питань європейської інтеграції з наголосом на співпрацю між ЄС та Україною, зокрема у контексті питань сусідства, безпеки та Зеленого Курсу, а також розповсюдження результатів відповідної діяльності.

Мета проєкту – підготовка загальнодоступних навчальних та наукових матеріалів у сфері європейських студій та поширення знань про ЄС та відносини між ЄС та Україною в суспільстві. Тривалість – 2022-2025 рр.

Проведення навчальних тренінгів та відкритих курсів відбуватиметься щороку протягом періоду реалізації проєкту на безкоштовній основі. Серед інших заходів та дій, що передбачаються в межах реалізації проєкту – створення веб-сайту VCES, видання книжок «Зелений і безпечний Європейський Союз» та «Ведення сталого бізнесу в Європі», друк буклету про заходи проєкту, брошури «Міжнародні та європейські студії у ВНУ імені Лесі Українки», збірки матеріалів міжнародної конференції та публікація 10 статей у національних та міжнародних рецензованих журналах, що здебільшого передбачаються як доповнення до викладацької діяльності. Підсумкова конференція буде проведена протягом останнього року реалізації проєкту.

До проведення занять у межах зазначених тренінгів та курсів буде залучено найбільш досвідчений у сфері євроінтеграційної тематики науково-педагогічний персонал ВНУ імені Лесі Українки, ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Поморської академії у м. Слупськ (Республіка Польща), а також запрошені іноземні експерти.

Партнерські організації проєкту:

  • Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти;
  • Волинська Торгово-промислова палата;
  • Національний центр «Мала академія наук України»;
  • Волинський регіональний центр підвищення кваліфікації.

Окрім 850 учасників, які безпосередньо братимуть участь в тренінгах, сотні інших людей матимуть можливість взяти участь в міжнародній конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів